Головна » 2015 » Листопад » 29 » Як навчання за кордоном змінює студента. З досвіду студентки
20:00
Як навчання за кордоном змінює студента. З досвіду студентки

Як на мене, то змінити погляди на життя допомагають навіть короткотривалі мандрівки, а коли у вас є можливість пожити в якійсь країні довготривало, то це неймовірний досвід! Це дійсно може змінити ваш світогляд та вас назавжди. 

Іноземна студентка розповіла про особисту трансформацію, яка з нею сталася завдяки всього одному семестрові навчання у Франції:

Коли я вирішила вчитися семестр за кордоном, я не шукала якихось способів стати кращою студенткою. Я просто хотіла відпочити від своїх викладачів в престижному коледжі вільних мистецтв. Семестр у Франції - це шанс вивчити нову мову, але мене також цікавили круасани, гарячий шоколад, відсутність обмеження на покупку вин і шопінг.

Але за ці чотири місяці мої погляди на світ змінилися, і я стала краще вчитися сама того не помічаючи. Поки я і насолоджувалася круасанами, вином і шопінгом, я вийшла за межі свого маленького студентського світу і стала космополітом. Але що ще більш важливо, я засвоїла хороші уроки і отримала чудовий досвід, які мені допомогли вибрати кар'єру і розставити життєві пріоритети.

Навчання за кордоном мене змінило, і я наведу декілька прикладів того, як воно може допомогти краще вчитися.

Я стала частиною того, що відбувається. Все, що відбувається у світі, здається таким далеким від нас, коли ми живемо у своєму крихітному світі. Поки я вчилася у Франції, події у світі вплинули на моє повсякденне життя. Я почала стежити за курсом валют і замислюватися, чи не вплинуть місцеві вибори на мої плани на вихідні. Це було справжнім осяянням, я дізналася, яким буде життя після коледжу.

Поки я була у Франції, я повинна була стежити за протестами в країні, щоб точно знати, чи працюватиме транспорт. Ці події перестали здаватися чимось абстрактним, вони стали і моєї реальністю.

Я зрозуміла, що історії в підручниках не зрівняються з життєвим досвідом. Професори французького університету сподівалися, що моє володіння мовою покращиться, і вони не помилилися. Я мала можливість щодня працювати над своєю французькою, а мовна практика допомогла мені краще розмовляти та висловлювати свої думки.

Щоб вчити французьку мені більше не треба було читати Камю і запам'ятовувати відмінювання дієслів: я жартувала з продавцем овочів або могла підслухати сварку пари в метро. Необхідність і можливість практикувати мову стали для мене найкращою мотивацією і це поліпшило мої мовні навички, які я б не змогла отримати, навчаючись по книзі або в класі.

Велика частина успіху залежала від моїх чудових професорів. Вони зробили все можливе, щоб ми якомога більше дізналися про Францію, її історію, мистецтво, культуру і мову. Наш викладач французької раз на тиждень організовував вилазки. Ми ходили на ринок, щоб купити інгредієнти для вечері, в місцевий ресторан, просто пограти або в якийсь бар.

Викладачі знали, що ми приїхали вчити не суху мову, вони допомогли нам реалізувати міжпредметні зв'язки. В результаті, отриманий досвід допоміг мені краще вивчити французьку, бо сама мова стала важливою, корисною і цікавою частиною мого повсякденного життя. Після закінчення семестру, я змогла подорожувати по країні і бути в повній впевненості, що моя французька допоможе мені впоратися з будь-якою ситуацією.

Навчання за кордоном відрізняється від навчання в класі. Навчання за межами кабінетів торкнулося не тільки вивчення мови. На першому курсі я вивчала мистецтво й архітектуру стародавньої Греції. Предмет був цікавий, але в темній аудиторії очі самі закривалися, поки професор показував нам слайди храмів і статуй.

Поки я була за кордоном, на вихідні я поїхала в Лондон, де бачила справжні фризи з Парфенона в Британському музеї. Замість слайдів і малюнків в підручнику, я дивилася на справжнє мистецтво тисячолітньої давності. Це стосується й інших творів мистецтва. Будь то Мона Ліза або вітражі в невеликій церкві - споглядання цих шедеврів власними очима робить їх ще більш прекрасними, навіть якщо вам доведеться пробиватися через натовпи туристів.

Це розширило мій світогляд. Ви сприймаєте інакше не тільки мову і мистецтво. Перебуваючи за кордоном, ви можете розширити свій світогляд. Походити уздовж стіни середньовічного замку або відвідати поля бою часів Першої світової війни - все це частина набагато більшої історії.

Складно повірити, що між моєю поїздкою і будівництвом Римського Форуму пройшли тисячі років. Не важливо, відвідуєте ви місця періоду «Празької весни» або стародавні маршрути паломництва, таке особисте знайомство з історією допоможе нам розібратися з тим, яке місце ми займаємо в історії людства.

Це надихнуло мене розширити коло інтересів вдома. Навчання за кордоном зробило мене частиною світів, про існування яких я навіть не знала, і воно допомогло мені знайти своє місце у світі. Навчання за кордоном допомогло мені визначитися з майбутньою кар'єрою. Під час вивчення курсу із захисту прав людини, для нас організували екскурсію до Женеви. Ми змогли відвідати штаб-квартиру Організації Об'єднаних Націй і побачити, як такі важливі міжнародні організації впливають на світ.

Ми кілька годин провели в Управлінні Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців. З нами поспілкувався один із співробітників. Він розповів про допомогу біженцям, про важливість такої роботи, адже у світі мільйони таких людей. Мене це дуже зацікавило. До того моменту я не знала про існування такої сфери діяльності і хотіла дізнатися більше.

Я була рада повернутися додому, але знала, що стала іншою і мої цілі змінилися. Я дивилася нам світ по-іншому, і все якимось чином було пов'язано з моїм навчанням за кордоном. Я почала відвідувати лекції, концерти африканських барабанщиків - все, що буде новим і цікавим для мене.

До навчання за кордоном, я ігнорувала афіші про різні події, зараз же я стала їх вишукувати. Інші інтернаціональні студенти робили так само. У нас розширився кругозір, і ми шукали способи, щоб він розширювався далі.

Не дарма кажуть «Навчання за кордоном змінить тебе». Я не очікувала, але стала краще вчитися, дізналася, що навчання не завжди відбувається в кабінетах і аудиторіях. Як правило, на нас впливає саме те, про що ми дізнаємося поза стінами навчального закладу. Навчання за кордоном відкрило мені очі на те, що відбувається в світі і надихнуло мене всерйоз узятися за навчання. Час, проведений за кордоном, сильно вплинув на моє навчання - він немов оживив його.

http://osvita.ua/abroad/48327/

Категорія: Методичний кабінет. На допомогу вчителю | Переглядів: 365 | Додав: okshryban | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 61
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0